Questions and discussions about the software that runs on the TD RF module itself.
htakeugm
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 03, 2015 8:16 pm

Problem with code fitting for the td12xx_modem example

by htakeugm Sun Dec 13, 2015 8:44 pm

Hello,
I have imported all the Telecom Design's eclipse project from https://github.com/Telecom-Design/TD_RF_Module_SDK.git.

But when i try to compile the project "td12xx_modem" which is located in TD_RF_Module_SDK/bin, i obtain the following errors:

region `rom' overflowed by 21184 bytes td12xx_modem
td12xx_modem.elf section `.text' will not fit in region `rom' td12xx_modem

This mean that the code cannot fit in the allocated rom region configured in the efm32g.ld file.
The project is compiled with "TD1208 Debug" build configuration.

Please do you know what is wrong and how to fix that issue?

Thanks
User avatar
lcheminade
 
Posts: 145
Joined: Mon May 11, 2015 7:47 am

Re: Problem with code fitting for the td12xx_modem example

by lcheminade Mon Dec 14, 2015 8:24 am

Hi,

Unfortunately some project can't be compiled in debug mode due to a lack of embedded flash. Only two solutions there: make some space (for example get rid of some at extension that you don't use) or buy an IAR licence which is much more efficient at downsizing the code than GCC...

Regards.
escalanterj
 
Posts: 30
Joined: Sun Jan 22, 2017 3:37 pm

Re: Problem with code fitting for the td12xx_modem example

by escalanterj Sun May 14, 2017 10:16 am

Hello,

Can you tell me why, I can compile all the programs for the 1205 in debug mode, but not for 1205P? and, if I buy the ARM license, is it sure that I'll be able to compile in debug mode for 120P? which extensions I could get rid of?

thanks

BR
User avatar
mstempin
 
Posts: 168
Joined: Thu May 07, 2015 9:24 am

Re: Problem with code fitting for the td12xx_modem example

by mstempin Mon May 15, 2017 8:25 am

The TD1205 was using an EFM32G210F128, wheras the TD1205P is using an EZR32LG230F128 MCU, so the memory layout may be different. Buying a license won't change anything, you will have to compile at least some part of your firmware in "Release" mode, or disable some feature using the different options in TD_config.h at link time. Please check this file in order to find out which extension you want or not.
Return to Firmware

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest